Zwariowana kuchnia Ameryki z Travel Channel

150x110

Kuchnię amerykańską głównie kojarzymy z wielkich hamburgerów, stosu frytek i Coca Coli. Nic bardziej mylnego, to kuchnia różnorodności. Od tradycyjnych dań przekazywanych pokoleniowo przez emigrantów do niewiarygodnych innowacji kulinarnych. Udamy się do raju smakoszy.

Czy nie jesteś ciekawy jaka tak naprawdę jest kuchnia amerykańska? Na pewno nie poznasz jej w fast foodach. Poznając danie warto zobaczyć miejsce z którego się wywodzi. Poznaj nowe smaki odwiedzając nowe miejsca takie jak Nashiville, San Diego, Baltimore. Nudno? Zatem przygotuj danie w furgonetce! Nie hot-doga ale paszteciki, rybę, chińszczyznę, czy danie meksykańskie. Więcej? Zatem może aligator z rusztu w stylu Cajun, pieczone gołębie, jagnięce móżdżki i do tego kurza krew pita z kieliszków! Dziwne potrawy można spotkać tylko w Ameryce. Zajrzyj do wielkiego gara i zobacz jakie nowoczesne skrywa dnia.
Przygotuj się na nowe smaki, które odkryjesz oglądając Travel Channel!

Oglądajcie:
„Uczta Eden”
• Nashville, 8 czerwca, godz.: 11:00
• San Diego, 15 czerwca, godz.: 11:00
• Charlotte, 22 czerwca, godz.: 11:00
• Baltimore, 29 czerwca, godz.: 11:00

„Bufet na kółkach”
• Paszteciki, 7 czerwca, godz.: 12:00
• Ryba z frytkami, 7 czerwca, godz.: 12:30
• Frytki w Matakana, 14 czerwca, godz.: 12.00
• Śniadanie w Puhoi, 14 czerwca, godz.: 12.30
• Chińszczyzna, 21 czerwca, godz.: 12:00
• Meksykańskie dania w Zoo, 21 czerwca, godz.: 12:30

„Dziwaczne potrawy Ameryki”
• Floryda i jej inne oblicze, 4 czerwca, godz.: 17:00
• Los Angeles, 4 czerwca, godz.: 18:00
• Boston, 11 czerwca, godz.: 17:00
• Seattle, 11 czerwca, godz.: 18:00
• Austin, 18 czerwca, godz.: 17:00
• Nowy Meksyk, 18 czerwca, godz.: 18:00
• Szlakiem bluesa, 25 czerwca, godz.: 17:00
• Las Vegas, 25 czerwca, godz.: 18:00

Więcej na stronie www.travelchanneltv.pl